Cînd va avea Iaşul viceprimari?

După patru luni de la alegerile locale Iaşul încă nu are viceprimari. Caz unic în ţară. Doar aici împărţeala pe ciolan a dat greş, fiind aşteptate pentru viitor repoziţionările şi ajustările de pretenţii.

Care viitor, însă, pare a fi unul îndepărtat , Mihai Chirica urmînd să troneze de unul singur peste destinele urbei pentru ceva timp.

Să vedem ce avem la momentul actual.USR, care nu îşi poate impune nici unul dintre consilieri ca viceprimar, ameninţă că nu va vota nici o propunere atît timp cît primarul Chirica nu îi face paşi lui Gabriel Harabagiu din funcţia de city manager. Cum aşa, nici măcar o propunere a PNL, partid cu care împarte guvernarea la nivel naţional?Nici, că la nivel local nu este nici o înţelegere. PNL nu are forţa să numească doi viceprimari, trebuie să se limiteze la unul singur.Al doilea, o propunere PMP, ar fi acceptat de PNL la sfaturile lui Chirica, dar mai lipsesc voturi.Pe care PSD nu vrea (nu poate) să le livreze.Ostaficiuc ar fi de acord , dar nu se ştie cum cad zarurile în viitor, riscînd ca mutarea sa să fie una proastă. În meciul său cu Maricel Popa, pe care părea că îl va căştiga lejer, a intervenit ceva nou:anchetarea lui Costel Alexe de către DNA. Iar dacă liberalul ieşean va trebui să părăsească poziţia de şef al CJ, Popa devine mare favorit în alegerile anticipate,şi, implicit, redevine, de facto, şeful PSD Iaşi.

Cît despre social-democraţi, ei au prea puţini oameni în CL pentru a-l plasa pe uul dintre ei viceprimar.

Doar dacă…Dacă se reface pe plan local USL 2012. Liberalii şi social-democraţii îşi dau mîna, împreuna au majoritate şi fiecare îşi pune cîte un viceprimar. Iar în felul ăsta au scăpat bine mersi şi de mofturile USR-PLUS. Din informaţiile deţinute, soluţia ar fi în niscai discuţii. Ce te faci , însă, că va nemulţumi un om, unul care are zilnic ceva de zis? Şi nu tocmai de bine…

Trimiteti mai departe