Cum vor rezista ”intrudersii” din PSD Iaşi?

PSD Iaşi are la ora actuală trei aleşi, locali şi judeţeni, ajunşi în partid cu cîteva ore înainte de coacerea listelor! Vorbim de consilierii locali Marian Dalban şi Elvira Rotundu şi de consilierul judeţean Mircea Manolache.

Nu e nici un secret că ei au fost impuşi pe liste de Camelia Gavrilă, la CL, şi de Cristian Stanciu, la CJ. Erau nişte jocuri pe atunci. Între timp, Gavrilă a ajuns, cel puţin temporar, pe linie moartă, iar ”fake”-ul Cristian Stanciu a devenit cel mai longeviv consilier judeţean. Ca o notă adaugitoare, l-am numit ”fake”(engl.- fals) pe Stanciu pentru că nu e nici pe departe ceea ce se chinuie a se prezenta.În opinia noastră Stanciu are de aşteptat pînă să ajungă deputat mai mult de patru ani. De ce spunem asta? Simplu. Pentru că a ajuns singur în partid . Fricoşii şi zgîrciţii nu au mare viitor. Revolta primarilor nu s-a produs. PSD a făcut la Iaşi, pe judeţ, cam tot atît cît a făcut la alegerile locale. Deci, cum să se pună Stanciu în fruntea primarilor? I s-ar spune, foarte degajat, că nu te-ai putut pune pe tine în faţă, darămite să ne tragi mai sus pe noi. Aluzie la faptul că Stanciu a încasat-o în 2016 de la Chirica şi în 2020 de la Ostaficiuc şi nu a reacţionat de fel. Bravo! Ai ajuns cantitate neglijabilă. Nimeni nu se va chinui să se poziţioneze în funcţie de tine cînd ştie că, cu un simplu şut în cur, vei pleca de la masă şi vei înghiţi toate mizeriile care ţi se servesc. Şi te vei declara şi credincios partidului!

Ce legătură are asta cu cei trei consilieri? Păi, are. Că au fost alegerile celor care nu mai nici un cuvînt de spus în PSD Iaşi. Nu vă uitaţi că Stanciu încă vorbeşte în şedinţele CJ Iaşi. Puterea nu e la el. E la Ostaficuc şi la Toma. Încă nu e oficial, dar va fi.Deci, ei sînt cei care decid, Iar cine mişcă în front poate fi ars.

Intruderşii nu înţeleg nimic. Joacă placa pusă înainte de alegeri, cînd Gavrilă şi Stanciu reprezentau ceva.Nu se pot face majorităţi în CL , iar în CJ Manolache se dă Don Qijote.

Cît va mai dura asta? Nu ştim, dar nu credem că foarte mult. Cei trei, care, repetăm, nu au treabă cu PSD, iar activul PSD nu îi priveşte ca social-democraţi, nu au viaţă lungă, în opinia noastră, în funcţiile pe care le deţin acum. Strică jocul. Vor fi ejectaţi? Da. Cînd? Nu ştim, dar nu va dura mult!

Trimiteti mai departe