Bucureştiul şi-a făcut din nou numărul! Puţini ieşeni pe locuri eligibile la PNL Iaşi!

Marii ”combatanţi” liberali de pe facebook şi din consiliile local şi judeţean Iaşi vor trebui să mai aştepte încă patru ani!

Listele pentru candidaţii PNL Iaşi la Camera Deputaţilor şi Senat pentru alegerile din decembrie nu conţin , pe poziţii eligibile, nume precum Boz, Bostan sau Dangă.

În opinia noastră, în acest moment sînt eligibile poziţiile 1-4 pentru CD şi poziţiile 1-2 pentru Senat.

Ocupanţii acestora sînt Alexandru Muraru, Sorin Năcuţă, Alexandru Kocsis şi Liviu Bulgaru, respectiv Iulia Scântei şi Liviu Brătescu.Din capul locului observăm că trei dintre cele şase locuri cert eligibile vin pe filiera Bucureşti.Iulia Scîntei, o prezenţă totalmente discretă în judeţul în care a fost aleasă acum patru ani şi inexistentă în activităţile filialei Iaşi a PNL, este trimisă de la Bucureşti să mai prindă un mandat. Alexandru Muraru, deşi ieşean, îşi datorează poziţia eligibilă fratelui consilier la Preşedinţie. Alexandru Kovacs, licenţiat în psihologie la Universitatea Spiru Haret, este un nume care, probabil, nu spune nimic nici activului liberal ieşean şi nici votanţilor PNL Iaşi. A fost trimis să candideze pe un loc eligibil şi el.

Paşcaniul primeşte recompensa pentru victoria organizaţiei de acolo în alegerile locale, Sorin Năcuţă ocupînd un loc eligibil. Pentru ieşenii propriu-zişi, doar două locuri, Liviu Bulgaru şi Liviu Brătescu, deşi ultimul, la prima sa candidatură, în 2012 , a făcut-o în circumscripţia care conţinea şi oraşul său natal, Roman.

În situaţia în care în Parlament vor intra doar trei, cel mult patru partide, este posibil ca redistribuirea să aducă cel puţin un mandat pentru liberalii ieşenii, poziţia 5 la CD , deţinută de Lucian Rusu.Poziţia 3 la Senat, deţinută de Andrei Cazacu este greu de crezut că va deveni eligibilă chiar şi în cazul unei redistribuiri masive.

Trimiteti mai departe