Cine sînt liberalii ieşeni care vor prinde locuri eligibile la alegerile parlamentare?

Dacă organizaţia Iaşi a PSD este în plin proces de frămîntări interne, listele pentru ”generale” urmînd să se facă după ce se va găsi o rezolvare situaţiei existente, la liberalii ieşeni treburile merg mai lin.

PNL Iaşi nu este departe de momentul în care va definitiva listele de candidaţi. Dealtfel, ultima zi pentru depunerea acestora, în cazul în care alegerile se vor ţine pe 6 decembrie, este ziua de 22 februarie.Dacă de Alexandru Muraru se ştia de mult că va fi unul din candidaţii care se vor afla pe locuri eligibile, iar de senatoarea Iulia SCîntei că a obţinut din nou binecuvîntarea Bucureştiului, celelate locuri eligibile erau foarte disputate. După cum se prezintă situaţia la momentul actual, liberalii ieşeni ar putea obţine doi senatori şi patru deputaţii. Evident, în cel peste două luni rămase pînă la alegeri numărul ar putea creşte sau scădea, dar nu mai mult cu o poziţie eligibilă. Pentru cel patru locuri eligibile rămase surse bine informate şi convergente din PNL Iaşi spun că favoriţii sînt Romeo Vatră, Lucian Rusu, Sorin Afloarei şi Daniel Şandru. Se observă că din cei şase presupuşi viitori aleşi conducerea de la Bucureşti a nominalizat doi (Muraru şi Scîntei), Mihai Chirica, unul(Daniel Şandru), ceilalţi fiind susţinuţi de Costel Alexe.

Evident, lucrurile se pot modifica, în PNL Iaşi existînd şi alţi doritori de Parlament care nu şi-au făcut încă publice ambiţiile.

Trimiteti mai departe