S-a terminat campania electorală! Cîteva concluzii!

Mai sînt cîteva ore şi se încheie campania electorală pentru alegerile locale. Cîteva observaţii pentru Iaşi:

1.Primarul Mihai Chirica a fost aidoma unui boxer care are avans mare la puncte şi, în ultima repriză, fuge efectiv de adversar ca să nu rişte să fie făcut KO de o lovitură norocoasă.Non-combat permanent. Va fi prima oară cînd primarul Iaşilor, pentru că el va fi alesul, va fi votat fără ca populaţia să audă măcar cîteva vorbe despre viziunea sa pe următorii patru ani. În trecutele ”ediţii” ale ”localelor” au fost permanent dezbateri aprige.
2.Camelia Gavrilă a avut cea mai corecta campanie. Nu şi-a lovit sub centură nici un adversar. Şi-a prezentat programul şi atît. În opinia noastră, este programul cel mai complet şi mai fezabil cu care a ieşit vreunul din candidaţii din acest an. Va conta? Într-o ţară în care să urli ”m..e” reprezintă un mod de a face politică, greu de crezut.
3.”Verzii” au fost muţi în toată campania, Baba şi Tătaru neieşind în evidenţă prin nimic. Strategia lor, poate involuntară, a fost ca tăierile de păduri şi aerul poluat să lucreze pentru ei.Vom vedea duminică dacă au nimerit-o.
4.Neaşteptat de slabă şi prestaţia candidaţilor ProRomânia. Iacoban şi Abălaşi parcă au stat şi aşteptat ca potenţiali votanţi PSD să-şi schimbe opţiunea şi să se alăture lor. Greu de crezut. După legea de alaltăiri, cu majorări de pensii şi alocaţii, PSD a reuşit fidelizarea electoratului propriu.
5.Acelaşi zero îl trecem şi în contul candidatului PMP la primărie. Isopescu nu s-a făcut remarcată prin nimic, nu a trimis nici un mesaj care să strîngă votanţi, deşi aşteptările erau mari.E adevărat,posibilele mesaje ar fi trebuit să vină pe direcţia urbanism. Aici ar fi fost însă deranj pentru Chirica. Iar cum PMP speră să facă 5% în decembrie şi să primească şi ei un os de ros de la PNL, prezumtivii învingători, atunci…
6. La Iaşi ALDE nu mai există. Poate fi resuscitat cadavrul filialei lui Vosganian? Noi credem că nu.
7. O campanie ştearsă, fără mari dezvăluiri, fără sare, fără piper, fără nimic…

Trimiteti mai departe