PSD nu va face alianţe pentru alegerile parlamentare!SURSE!

Consiliul Politic Naţional al PSD se va reuni marţi de la ora 11.00, potrivit unui anunţ făcut de reprezentanţii partidului. Printre temele de discuţie ale conducerii social-democrate va fi posibilitatea formării unor alianţe ale PSD cu alte partide la alegerile parlamentare din 6 decembrie, în contextul în care la ultima şedinţă a formaţiunii nu a fost luată o decizie.

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că PSD nu a luat o decizie privind posibile alianţe la alegerile parlamentare în Comitetul Politic Naţional de joia trecută.

„Există partide cu care PSD a mai avut alianţe în trecut, fie că e vorba ALDE sau PPUsl. Sunt discuţii. Decizia se va lua luni. Nu este exclusă cu niciunul cu Pro România, cu ALDE cu PPUsl”
.

Conform surselor noastre, majoritatea celor din conducerea PSD insistă să meargă pe cont propriu la alegerile parlamentare. Aceștia consideră că PSD va obține un scor care abia va satisface activul de partid, iar dacă ar face alianță cu Pro România și ALDE, atunci numărul de locuri eligibile pentru parlamentarii PSD ar fi unul mult mai mic.

Constituirea alianțelor trebuie depuse în termen de 5 zile de la înfiinţarea Biroului Electoral Central, cel mai târziu la data de 15 septembrie.

(stiripesurse.ro)

Trimiteti mai departe