Ce vor face în prima zi de lucru ca primar al Iaşilor? Răspund candidaţii!

Care va fi prima acţiune ce o va întreprinde cel ales în funcţia de primar al municipiului Iaşi?Ca regulă generală, această primă mişcare dă un semnal clar despre care vor fi priorităţile mandatului. Peste tot se întîmplă aşa. De aceea, am adresat această întrebare celor aflaţi pe primele patru locuri în sondajele, încă nefăcute publice, privind intenţiile de vot pentru primăria ieşeană:Mihai Chirica, Camelia Gavrilă, Cosette Chichirău şi Dorina Isopescu. Primarul Mihai Chirica nu ne-a răspuns. Nici o surpriză. Aşa a procedat şi cu întrebările adresate de alte platforme jurnalistice ieşene. Ca să cîştige el nu are nevoie de voturi în plus, ci doar să nu dea rău de tot cu bîta în baltă. Aşa că tace.Ne-a mirat însă faptul că un candidat precum Cosette Chichirău nu ne-a trimis, acolo, cîteva rînduri, despre ce ar vrea să facă în primile zile de la instalarea în funcţie. Încă nu ştie? Păi, să-şi facă un plan repede, că acuş, acuş, sînt alegerile. Redăm răspunsurile celorlalţi doi candidaţi.

Camelia Gavrilă(PSD):
”Pentru că timpul nu mai are răbdare cu Iaşul, imediat după investirea în funcţia de primar aş demara procesul de evaluare a competenţelor personalului de conducere şi ale specialiştilor, în vederea conturării noilor echipe de lucru.

Este necesar să reevaluăm studiile de fezabilitate existente,sî pregătim pe cele aferente noilor proiecte care se pliază pe nevoile Iaşului, să identificăm sursele de finanţare necesare şi să demarăm lucrările. Nu vreau machete şi munţi de documentaţie care rămîn în sertare.aşa cum ne-a obişnuit actualul primar,vreau şantiere pentru investiţii de anvergură deschise urgent în Iaşi.


Mandatul meu trebuie să rezolve problemele de infrastructură, trafic, parcări, trebuie să le ofere copiilor posibilitatea de a creşte şi învăţa în creşe şi grădiniţe moderne, din zona lor de reşedinţă, trebuie să asigurăm accesul rapid la servicii medicale de bună calitate.Toate aceste domenii esenţiale vor fi abordate simultan, astfel încît rezultatele muncii noastre să nu întîrzie să apară.”

Dorina Isopescu(PMP):
”Principala problemă pe care au reclamat-o ieşenii la întîlnire pe care le-am avut în această campanie şi înainte este haosul urbanistic din Iaşi.Nu este normal să avem blocuri printre case, blocuri fără locuri de parcare construite pe spaţii verzi.Nu este normal ca oamenii care vor să îşi construiască o casă în Iaşi să aştepte multe luni de zile, sau chiar ani, pentru o autorizaţie, iar unii dezvoltatori imiobiliari să primească autorizaţii pentru blocuri în doar cîteva luni!

În aceste condiţii, toate aceste probleme se pot rezolva doar prin adoptarea de urgenţă a Planului Urbanistic General!În paralel cu decizia de urgentare a PUG-ului, aş face toate demersurile pentru ca la Biroul de Proiecte Europene să angajez cei mai buni specialişti din Iaşi, pentru a atrage cei mai mulţi bani din fondurile în valoare de 79,9 miliarde euro, pe care le va avea la dispoziţie România de la Uniunea Europeană.”

Trimiteti mai departe