Cum vede Camelia Gavrilă Iaşul peste patru ani! Candidatul PSD la primăria municipiului şi-a lansat programul de guvernare locală!

Camelia Gavrilă, candidatul PSD la funcţia de primar al Iaşului şi-a lansat , ieri, programul dorit a fi implementat după accederea sa in funcţie!

Este un pogram ambiţios dar, care, la prima vedere, pare a fi complet realizabil. Nu transformarea Iaşului într-un nou Dubai, nu. Nu este vorba de nici un proiect magalomanic, ci de cîteva chestiuni care ţin cont de nevoile actuale ale municipiului.

Să trecem în revistă pe cele care ne-au captat atenţia.

1. Construirea a două pasaje subterane unidirecţionale în Podu Roş. Lungimea acestora va fi de aproximativ 400 de metri. Scopul proiectului este decongestionarea traficului infernal din zona.Finanţarea ar urma să fie asigurată din fonduri UE.

2. Construirea a 1000 de locuri de parcare subterane sau supraterane.

3. Construirea unei noi autogări în zona Tudor Vladimirescu.

4. Amenajarea de benzi de circulaţie pentru transportul alternativ, cum ar fi trotinetele sau bicicletele. Scopul este dublu. Decongestionarea traficului şi reducerea poluării.

5. Construirea a trei campusuri şcolare după modelele existente în Occident. Acestea vor fi fi construite în cartierele cu populaţie în creştere, unde numărul de unităţi şcolare se dovedeşte a fi insuficient:Bucium, Păcurari şi Nicolina-CUG.

6. Construirea, în zona de şes a Bahluiului, a unui Complex sportiv olimpic.

7. Extinderea liniilor de tramvai către zonele periferice ale municipiului.

Programul ar urma să se desfăşoare pe întinderea a patru ani.

Trimiteti mai departe