Prim-ministrul cere părinţilor să-şi trimită din nou copiii la şcoală! Asta în Marea Britanie!

Primul ministru britanic Boris Johnson a cerut duminică părinților să-și trimită copiii înapoi la școală luna următoare după vacanța de vară, fapt pe care îl consideră un pas cheie pentru a ajuta țara și economia sa să se recupereze după blocajul datorat coronavirusului.

Johnson s-a conformat, astfel, unui avertisment primit în week-end de la consilierii medicali, care au spus că studenții se confruntă cu riscuri mai mari de a lipsi din educația lor decât de a prinde virusul.

„Riscul de a contracta COVID-19 în școală este foarte mic și este mult mai dăunător pentru dezvoltarea unui copil și pentru sănătatea și bunăstarea lor să fie departe de școală”
, a spus Johnson într-un comunicat.

„Acesta este motivul pentru care este de o importanță vitală ca copiii noștri să se întoarcă în sala de clasă să învețe și să fie alături de prietenii lor. Nimic nu va avea un efect mai mare asupra șanselor de viață ale copiilor noștri decât să ne întoarcem la școală. ”

Școlile și-au închis ușile în martie, cu excepția copiilor muncitorilor indispensabili, și au redeschis în iunie pentru doar un număr mic de elevi.

Înapoierea copiilor la școală ar oferi șansa părinților să se întoarcă la locurile de muncă, ceea ce guvernul încurajează, să ajute economia să-și revină din contracția de 20% înregistrată în trimestrul al doilea.

Medicii șefi ai guvernelor Angliei, Scoției, Țării Galilor și Irlandei de Nord au declarat, sâmbătă, o rată foarte mică de boală severă la copii, chiar dacă au prins COVID-19 și un risc excepțional de mic de moarte.

Un sondaj de opinie publicat de firma de sondaj YouGov în 4 august a arătat că 25% dintre respondenți credeau că școlile nu ar trebui să se redeschidă în septembrie, în timp ce 57% spun că copiii ar trebui să se întorcă în clase.

(reuters)

Trimiteti mai departe