Ar putea fi municipiul Iaşi condus de trei femei?

Răspunsul la întrebarea din titlu este da, ar fi posibil. Pentru asta va trebui , însă, să facem un exerciţiu de imaginaţie.După care, vom reveni cu picioarele pe pămînt!

Cele trei sînt Camelia Gavrilă (PSD), Cosette Chichirău (USR) şi Dorina Isopescu(PMP). Ce le-ar recomanda în fruntea administraţiei publice locale? Multe.Să ne explicăm.Iaşul este în prezent un adevărat hub universitar şi trebuie să rămînă aşa. Studenţii şi elevii, atît ieşeni, cît şi din alte părţi, contribuie , prin cheltuieleile făcute, la păstrarea în viaţă a municipiului. Fără banii cheltuiţi de aceştia ar fi o groază de locuri de muncă pierdute, în special în domeniile de alimentaţie, distracţie şi transport. Iaşul are nevoie , însă, şi de alte investiţii, de alte proiecte de viitor. Din păcate, Iaşul este şi oraşul unde , în ultimii ani, s-a construit haotic, nu de puţine ori fără respectarea legislaţiei în vigoare. Şi acum, să aruncăm un ochi pe cv-urile candidatelor. Gavrilă, fost director la unul dintre cele mai prestigioase licee ieşene, fost, de două ori, şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. Parcă ar fi ceva expertiză pe domeniul învăţămînt,nu? Chichirău, studii economice plus profesare în domeniu. E adevărat, în America, nu în condiţiile de aici, dar ceva expertiză parcă ar avea, nu? Isopescu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii. E adevărat, unii spun că ar fi fost numită politic, dar ea a activat pe profesia ei, nu a fost un buticar trimis să conducă Inspectoratul de Mediu, de exemplu. Parcă ar avea ceva expertiză în domeniu, nu?

Am ajuns , deci, la concluzia că trei mari probleme ale Iaşului ar ajunge pe mîini bune.Dar cum facem să şi conducă oraşul, în condiţiile în care candidatul PNL, Mihai Chirica este cotat drept favorit? Cu voinţă şi renunţarea la orgolii, s-ar putea. Mai precis,înaintea zilei alegerilor, două dintre candidate să-şi sfătuiască electoratul să acorde votul celei de a treia , cea care stă cel mai bine în sondaje. Ar fi de ajuns? Noi credem că da. Toate reprezintă partide care vor trece cu siguranţă pragul electoratul. Scorul lor adunat l-ar depăşi pe cel al lui Chirica. Iar dacă mai punem la socoteală că ar fi posibil ca şi o parte a electoratului feminin al lui Chirica să treacă de partea lor, victoria triumviratului ar fi sigură. După care, una va deveni primar, iar celelalte două viceprimar. Dar, ar fi dispuse Chichirău şi Isopescu să cedeze în faţa lui Gavrilă(sondajele actuale o dau pe ea prima dintre cele trei)? Sau, dacă ordinea s-ar schimba în viitoarea lună, oricare două să renunţe în favoarea oricărei a treia? Ar fi frumos, am ajunge în Cartea Recordurilor. Iaşii, oraşul administrat de un triumvirat feminin!

Aici exerciţiul de imaginaţie a luat sfărşit. Dăm cu apă pe faţă şi reintrăm în plan real!

Trimiteti mai departe