Cum vor vota partidele moţiunea de cenzură depusă de PSD?

PSD a depus luni, în Parlament, moțiunea de cenzură, însoțită de 205 voturi de susținere. Pentru demiterea Guvernului este nevoie să voteze 233 de parlamentari. Partidele și-au făcut publice destul de rapid opțiunile:

USR: Este „total exclus” ca parlamentarii USR să joace alături de PSD, a transmis partidul printr-un comunicat de presă imediat după depunerea moțiunii de cenzură.

Pro România: Vicepreședintele Cătălin Nechifor a spus la Antena 3 că Pro România pune pe masă 24 de voturi „pentru”, dar că nu este sigur că toți parlamentarii PSD vor vota.

ALDE: Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că parlamentarii ALDE au semnat moțiunea și o vor vota dar că nu vrea să intre într-un viitor guvern. „Soluţia nu o văd sub forma unui cabinet de coaliţie, în care eventual noi să intrăm alături de alte partide care doresc să formeze o nouă majoritate. Eu văd un Guvern şi un premier care vor avea drept principală sarcină organizarea corectă a alegerilor locale şi parlamentare. Şi sigur, gestionarea treburilor curente”, a zis Tăriceanu.

UDMR: Purtătorul de cuvânt al partidului, Hegedus Chilla, a spus că UDMR vrea în actualul context epidemiologic să existe un guvern plin care să ia toate măsurile necesare protejării sănătății populației. Mesajul, chiar dacă nu este tranșant, vine în continuare mai multor declarații anterioare ale unor lideri UDMR din care reiese clar că UDMR înclină puternic să nu susțină demiterea Guvernului. UDMR nu a semnat moțiunea de cenzură.

PSD: În afară de Eugen Teodorovici, toți parlamentarii PSD au semnat moțiunea. PSD mizează pe circa 250 de voturi, în total, adică o majoritate lejeră pentru demiterea Guvernului. Și parlamentarii PPU-sl votează moțiunea de cenzură.

PMP: Nu votează moțiunea de cenzură, chiar dacă spune că Guvernul a făcut multe greșeli.

PNL: Premierul Ludovic Orban spune că „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din teren” și că moțiunea de cenzură nu va trece. Liberalii vor avea negocieri cu partidele pentru a-și securiza locul la Palatul Victoria.

PSD propune un Guvern de tranziție, de scurtă durată, care să gestioneze epidemia, criza economică și alegerile locale și parlamentare. Un nume de premier nu a fost avansat încă. Președintele Klaus Iohannis a spus că nu va alege un premier din PSD în caz că trece moțiunea de cenzură.

(stiripesurse.ro)

Trimiteti mai departe

1 Comment

  1. PNLepre ordinare ce sunteti! Numai grija trantorilor si imbuibatilor ,,speciali” ati avut! Un leu nu le-ati luat din pensiile alea ,,special” de nesimtite, un leu n-ati luat aristocratiei bugetare!! In schimb ati taiat alocatiile si pensiile celor mai necajiti romani! PNLepre ordinare! Scuipatul asta aruncat in obrazul milioanelor de romani necajiti o sa-l primiti in buletinul de vot luna viitoare! In casuta PNL din buletinul de vot milioane de romani va vor returna cu varf si indesat scuipatul vostru aruncat in obrazul celor mai necajiti romani carora le luati si-nbucatura de la gura ca sa va-ndopatii godacii vostrii! Klika voastra de corupti si de HOTI!

Comments are closed.