Comicăriile lui Ciolacu! I-a pîrît la DNA pe liberali pe motiv de racolare de primari!

Hai că are haz preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu!

A reacţionat la racolarea de primari sociali-democraţi de către PNL printr-o plîngere la DNA împotriva liberalilor. În primul rînd, nu este foarte clar dacă o astfel de problemă este de competenţa DNA. În al doilea rînd, nu este vreo lege care să împiedice trecerea unui primar la alt partid pe ultima sută de metri a mandatului său.Dacă, să zicem, un primar ar vrea să dezerteze după doi ani de stat în funcţie, atunci el îşi pierde mandatul. Dacă o face cu mai puţin de şase luni înainte de alegeri, nu.Deci, nu vedem unde e ilegalitatea. Imoral? Asta, da, dar e o practică veche în România. Pînă nu se va da o lege prin care primarii să-şi piardă mandatul la trecerea la alt partid oricare ar fi momentul dezertării, nu se va schimba nimic. Vom vedea aşa numiţii ”primari de profesie” avînd un mandat PSD, unul PNL, apoi altul PSD, unul ca independent, apoi iar PNL. Nu-i glumă, sînt din ăştia peste tot în ţară.

Revenind la oile noastre. Ce speră să obţină Ciolacu prin demersul său? Nimic, şi el ştie foarte bine asta.Întîi trebuie văzut dacă DNA este competent. Dacă da, urmează cercetarea penală. Apoi trimiterea dosarului la judecată, judecata pe fond, judecata în…Chiar dacă, prin absurd, Ciolacu ar avea cîştig de cauză, asta s-ar întîmpla mult după alegerile locale, cînd foştii primari PSD-işti, deveniţi liberali, îşi vor fi făcut treaba pentru noul partid.

Şi atunci, de ce a făcut Ciolacu plîngere? Foarte simplu. Este acuzat , atît în partid, cît, mai ales de votanţii şi susţinătorii partidului, că stă de lemn tănase faţă de ofensiva liberalilor. În felul ăsta aruncă un pic de praf în ochii credulilor:”Nu stau, lupt”. Aiurea! Dacă dorea cu adevărat să lupte ar fi depus moţiune de cenzură. Doar aşa poate fi oprită hemoragia de primari care pleacă la PNL. Odată guvernul căzut, promisiunile cu fonduri sau ameninţările ar fi încetat, iar primarii PSD nu ar fi avut nici un motiv să părăsească barca.

Dar ce te faci cu înţelegerea cu PNL, bănuită cam de toată lumea, dar nefăcută publică de nimeni? Ce te faci dacă moţiunea de cenzură chiar ar trece? Stricăm scenariul? Nu putem, că ne-am dat cuvîntul. Aşa că, hai cu o plîngere penală, bifăm şi noi că , de , combatem!

Trimiteti mai departe