Slăbiciunile candidaţilor ieşeni(I)!

Se cam ştiu deja candidaţii pentru primăria Iaşi şi CJ Iaşi. Ultimii rămaşi pentru anunţ sînt PMP-iştii, dar şi acolo sînt nişte zvonuri care, în cîteva zile, se vor transforma în certitudini. Vom încerca să vedem care sînt slăbiciunile candidaţilor la cele două funcţii importante din judeţ, primar al Iaşilor şi preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.Apare întrebarea de ce ne axăm pe slăbiciuni? Foarte simplu. Pentru că şi campania pentru alegerile locale din septembrie 2020 va fi tot una negativă, în care fiecare candidat va încerca să-l tragă în jos pe un altul. Nu vă aşteptaţi la programe de dezvoltare, la viziuni pe termen lung, că nu vor fi. Va fi cu scuipături şi vadre de rahat în capul altora. Haideţi să vedem ce se poate scuipa şi unde se poate arunca rahatul. Azi, candidaţii la primărie. Cei de la CJ, mai tîrziu.

Cătălin Urtoi(Împreună pentru Moldova)- Încrîncenat şi cu o singură idee (autostrada A8), Urtoi nu place. Va fi votat? Da, de cei care au făcut din construirea autostrăzii unicul lor scop în viaţă. În rest, nimic. Fără viziune, fără idei. Va fi atacat ? Nu credem. Nu prezintă pericol.

Vlad Baba(Partidul Verde) Plin de sine, arogant, îngîmfat chiar, actorul crede că şi candidatura este tot un rol. Ce i se va putea reproşa din trecut? Mai nimic, fiind un nou venit în politică, dar teatralismul gesturilor şi aroganţa vor costa partidul.

Cosette Chichirău(USR)- Trecem şi la competitorii adevăraţi. Lui Chichirău i se va reproşa aducerea lui Bodea în partid de către partea PLUS a Alianţei USR-PLUS.Va conta? Da.I se va mai reproşa şi stilul de facut politică în tip activist civic. Va conta? Da, dar prea puţin.I se va reproşa şi statul în America pe timpul tinereţii, ceea ce ar însemna că nu cunoaşte în detaliu viaţa din România. Va conta? Puţin spre deloc.

Mihai Chirica (PNL)-Atacul va veni, din nou, pe direcţia averii sale, că e greu de explicat cum poţi să faci o vilă , din salariu de bugetar, unuia dintre copiii tăi minori. De aici se va extinde la imobiliarii din Iaşi. Vor conta? Da. Va fi decisiv? Nu ştiu, nu credem. Va fi atacat şi pe tema poluării. Zero, aproape nimănui nu-i va păsa. Oamenii trăiesc în continuare. Va fi atacat şi pe tema lipsei centurii ocolitoare. Tot zero, şoferii ştiu pe unde să meargă. Problemele sînt legate de casele sale, a căror bani pentru construcţie este greu de explicat provenienţa.

Sorin Iacoban(ProRomânia) Atacurile pot veni doar pentru perioada cînd a fost administrator în complexul studenţesc Tudor Valdimirescu. Dar e mult de atunci, cine mai ţine minte? Concurent lipsit de carismă şi discurs, nu contează prea mult în ecuaţie.

Camelia Gavrilă(PSD)- Băgată la înaintare de sforarul-şef din PSD Iaşi pentru a-l scăpa de un concurent, Gavrilă este un fel de participant ”hors concurs”. Ştie că va pierde , dar un nou mandat de deputat este mult mai important decît ce cred oamenii despre ea. Principala temă pe care poate fi atacată nu este presupusa dragoste pentru obiecte din metal strălucitor, ci cariera politică de tip ”zero” pe care a avut-o. Gavrilă nu a reuşit nimic notabil nici din postura de consilier local, nici din cea de viceprimar, nici din cea de parlamentar. Un iepure, şi atît. Foloasele le trag alţii. Dacă vor fi…

Trimiteti mai departe