La ei, da, la noi , mai va! Marea Britanie va face milioane de teste de coronavirus!

Milioane de teste COVID-19 capabile să detecteze virusul în 90 de minute vor fi distribuite în spitale britanice, case de îngrijire și laboratoare pentru a spori capacitatea în următoarele luni, a declarat luni ministrul sănătății din țară.

Acestea vor cuprinde 5,8 milioane de teste folosind ADN și 450 000 de teste de tampon. Niciunul dintre cele două nu va trebui administrat de către un profesionist în sănătate, a spus Matt Hancock.

„Faptul că aceste teste pot detecta gripa, precum și COVID-19, va fi extrem de benefic pe măsură ce ne îndreptăm spre iarnă, astfel încât pacienții pot urma sfaturile potrivite pentru a se proteja pe ei și pe ceilalți”, a mai spus el.

În mod separat, Serviciul Național de Sănătate finanțat public a spus că va oferi tratamente „favorabile COVID” pacienților cu cancer, inclusiv medicamentelor care nu au un impact mare asupra sistemului imunitar.

Sistemul de sănătate al Marii Britanii a suferit o tensiune severă în timpul vârfurilor din focarul COVID-19 din țară, care a ucis peste 46.000 de oameni, al patrulea număr cel mai mare din lume, potrivit unui raport publicat de Reuters duminică.

(reuters)

Trimiteti mai departe