Mii de oameni au mărşăluit în Berlin contra restricţiilor impuse de coronavirus!

People mostly without face masks attend a demonstration with the slogan ‚The end of the pandemic - freedom day' - against coronavirus restrictions in Berlin, Germany, Saturday, Aug. 1, 2020. It comes amid increasing concern about an upturn in infections in Germany. Posters in center reads: 'Stop it! Enough is enough'. (AP Photo/Markus Schreiber)

Mii de mii au mărşăluit la Berlin sâmbătă pentru a protesta împotriva măsurilor impuse în Germania pentru a stopa pandemia coronavirusului, spunând că au încălcat drepturile și libertățile oamenilor.

Adunarea, estimată de poliție la 17.000, a inclus libertarieni, loialiști constituționali și activiști anti-vaccinare. De asemenea, a existat o mică prezență de extremă dreaptă, cu unii care purtat steagul imperial alb, negru și roșu al Germaniei.

Protestatarii au dansat și au cântat „Suntem oameni liberi!” pe melodia „We Will Rock You”. Alții au mărșăluit cu pancarte care spuneau „Facem un zgomot pentru că ne furați libertatea!” Și „Gândiți! Nu purtaţi mască”.

„Cererea noastră este să ne întoarcem la democrație”, a spus un protestatar care a refuzat să-și dea numele. „Masca care ne înrobește trebuie să dispară.”

Majoritatea oamenilor din Germania au respectat măsurile care includ purtarea măștilo în magazine, în timp ce guvernul tocmai a impus teste obligatorii pentru cei care se întorc din vacanţe petrecute în zonele cu risc ridicat.

“Au fost auziți doar câțiva oameni de știință din întreaga lume care respectă poziţia guvernului“, a spus protestatarul Peter Konz. Cei care au opinii diferite „sunt tăcuți, cenzurați sau discreditați ca apărători ai teoriilor conspirației”.

(reuters.)

Trimiteti mai departe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*