Oare cum mai stă Costel Alexe în sondaje?

Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al CJ Iaşi, Costel Alexe, are grave probleme de imagine!

După scandalurile legate de tăierile ilegale de păduri care, pe drept sau pe nedrept, i-au şifonat imaginea, lui Alexe i-a explodat o adevărată bombă în faţă.O anchetă de presă a dezvăluit că tînărul ministru al Mediului, strînge ban pe ban, proprietate după proprietate. Ori asta, chiar şi în condiţiile în care le-ai face cinstit, este, într-o ţară de sărăntoci şi de frustraţi, deja un delict grav.

Alexe a răspuns printr-un comunicat ameninţător şi anunţarea intenţiei de a acţiona în judecată pe autorul articolului. Vax albina! Răul a fost deja făcut, iar imaginea lui Alexe a fost asociată cu cea a atît de mult huliţilor, de către liberali, baroni PSD-işti.Pentru că e greu, dacă cele relatate în articol sînt reale, să dovedeşti că dintr-o leafă de bugetar, că asta a fost şi este Alexe, să dobîndeşti toate celea.

Chiar dacă Alexe va acţiona autorul în instanţa şi va primi o decizie favorabilă, asta se va întîmpla cu mult după data alegerilor , adică după 27 septembrie.Iar imaginea sa va rămîne cea a unui om care nu are nici un răspuns la acuzaţiile aduse. Şi n-o va repara nici mama comunicatelor de presă. Cu excepţia unor explicaţii extrem de plauzibile. Care, deocamdată, nu vin. Speranţa că totul se va uita nu are fundament. Alegerile sînt peste două luni, iar subiectul va fi punctul central al campaniei contracandidaţilor săi.

În concluzie, nici nu mai are importanţă dacă cele scrise sînt reale sau nu. Nu are importanţă dacă ancheta jurnalistică a fost pe bază de fler sau la pont dat de Bodea sau Popa sau cine ştie cine altcineva. Alexe are o problemă mare şi nu ştie cum să o gestioneze. Iar asta se va traduce în procente lipsă.

P.S. Ca fapt divers. După ce cîteva săpămîni la rînd în fiecare sîmbătă Alexe a făcut conferinţe de presă comune cu primarul Mihai Chirica, ultima sîmbătă cei doi au lipsit de la apel. Să fie ceva absolut întîmplător sau are legătură cu articolul apărut joi, adică exact cu două zile înaintea conferinţelor de presă? Mihai Chirica, bine sfătuit, a încercat în toată criza actuală să se ţină deoparte de politică şi să-şi proiecteze strict imaginea unui admnistrator de mare oraş. Asocierea cu un politician care are probleme de imagine nu i-ar face bine. De aceea, ne întrebăm dacă nu cumva Chirica l-a refuzat brusc pe Alexe în a apărea la conferinţe de presă comune?La urma urmelor, ce-i pasă lui Chirica de Alexe? El are acceptul Bucureştiului, pe cînd Alexe e şef la Iaşi!

Trimiteti mai departe