Cum trăiesc britanicii pe timp de pandemie! Mîncare nesănătoasă, alcool la greu, fără exerciţii fizice!

Oamenii au mâncat, au băut mai mult, au făcut mai puțin efort fizic sau intelectual și au suferit o anxietate crescută în timpul restricţiilor impuse de COVID-19, conform concluziilor preliminare ale unui studiu din Marea Britanie, dat publicităţii luni, cu impacturi negative asupra ratelor de obezitate și boli mintale.

Un sondaj online realizat în jurul a 800 de adulți din Anglia, care au fost întrebați despre sănătatea și obiceiurile lor la sfârșitul lunii iunie și începutul lunii iulie, a constatat o creștere accentuată a sănătății mintale negative, însoțită de alimentație și băuturi nesănătoase, somn slab și lipsa exercițiilor fizice

Adulții mai tineri par să sufere în mod disproporționat de tristețe și anxietate, în timp ce 46% dintre participanții la sondaj au declarat că au fost mai puțin activi în timpul blocajului.

Mulți au raportat, de asemenea, chef exagerat de mâncare sau au spus că mănâncă mai nesănătos și consumă mai mult alcool.

Sondajul vine în condițiile în care premierul Boris Johnson lansează o campanie pentru a îndemna britanicii să devină mai potriviți și mai slabi și să reducă obezitatea ratelor care sunt, de asemenea, un factor de risc pentru COVID-19.

„Blocarea COVID-19 a dus la creșterea nivelului de anxietate, somn slab, tristețe persistentă, mâncare înfiorătoare, gânduri suicidare, gustări, consum de alcool și niveluri reduse de activitate fizică”, a spus Stanley Ulijaszek, profesor de ecologie umană și director al Unitatea de variație și obezitate bioculturală a Universității Oxford, care a condus studiul.

„Aceste schimbări au consecințe potențiale pe termen lung asupra ratelor de obezitate și a bolilor cronice mai larg.”

(reuters)

Trimiteti mai departe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*