Parlamentarii ieşeni-repetenţi la capitolul ”comunicare”!

Teoretic, parlamentarii ar trebui să ne informeze periodic despre ceea ce fac ei în legislativul naţional.Ei sînt acolo pe post de reprezentanţi ai noştri, aşa încît au obligaţia să ne respecte interesele, dorinţele, doleanţele. Că majoritatea dintre ei nu o fac şi acţionează pe ”persoană fizică” o ştim deja, nu-i vreo noutate. Şi totuşi, curiozitatea rămîne. Iar mijlocul prin care îşi pot face cunoscute acţiunile este reprezentat de presă.Fără a avea pretenţia că am făcut o numărătoare exactă a întîlnirilor cu presa ale parlamentarilor ieşeni, putem, totuşi, trage concluzia că acestea au fost mult mai puţine decît ar fi trebuit. De ce oare? Aroganţă şi dispreţ faţă de cei care i-au votat?Nu au făcut nimic şi, pe cale de consecinţă, nu au nimic să ne spună? Probabil cîte un pic din cele două de mai sus, plus altele. Haideţi să-i vedem pe fiecare în parte cum a stat în relaţia cu presa.
PSD
Doru Pănescu, senator-Nici o conferinţă de presă. Dealtfel, nu am înţeles niciodată pentru ce a fost trimis în parlament şi nici ce face acolo. Dar aşa a vrut în 2016 Mihai Chirica şi social-democraţii ieşeni au tăcut.
Victorel Lupu, senator-Nici o conferinţă de presă
Vasile Toma, senator-Nici o conferinţă de presă
Nicolae Bănicioiu, deputat-Nici o conferinţă de presă. Dealtfel, în cei aproape 4 ani de mandat, Banicioiu a dat o singură dată prin oraşul care l-a trimis în Parlament.
Vasile Axinte, deputat-Nici o conferinţă de presă
Silviu Macovei, deputat, Nici o conferinţă de presă
Vasile Cîtea, deputat- Nici o conferinţă de presă
Camelia Gavrilă, deputat-Nici o conferinţă de presă. Foarte curios pentru cineva care s-a gîndit brusc să ceară votul ieşenilor pentru funcţia de primar. Sforăriile de la Bucureşti au fost, însă, mai importante decît ieşenii.
Dacă despre Cîtea se spune că este, în principal, om de partid, nu am înţeles care este rolul lui Axinte şi Macovei. Poate ni-l va spune cineva vreodată.
USR
Cosette Chichirău,deputat-Conferinţe de presă periodice în ultima vreme. Adică exact de cînd a fost desemnată candidatul Alianţei USR-PLUS la peimăria Iaşi. Pînă atunci…
Dan Lungu, senator-Cine e domnul? Ce conferinţe de presă?
PMP
Petru Movilă, deputat-Conferinţe de presă ţinute cu regularitate pe întreaga durată a mandatului. Bun comunicator, dar fără a excela
ALDE
Varujan Vosganian,deputat-Conferinţe de presă la ritm de aproximativ una pe săptămînă. Foarte bun comunicator. Că unora nu le convine ce spune, este deja altă poveste.
PNL
Iulia Scântei, senator-Trei sau patru conferinţe de presă în trei ani şi jumătate. Fiecare din ele despre nimic.
Dumitru Oprea, deputat-Nici o conferinţă de presă. A fost prezent la cîteva întîlniri cu presa în format ”duet”, adică alături de un alt liberal.
Costel Alexe, deputat-Gălăgie mare de cînd a fost numit ministru şi candidat pentru preşedinţia CJ Iaşi. Pînă atunci, mai mult tăcere
Independent
Marius Bodea, deputat-Conferinţe de presă ţinute cu regularitate, dar puţine lucruri importante spuse. Conviins fiind că va fi şi în acest an candidatul PNL la primăria Iaşi, Bodea a încercat să se menţină în atenţia publicului. A reuşit într-o oarecare măsură.

Trimiteti mai departe