Guvernul bavarez cere efectuarea obligatorie de teste coronavirus pentru cei ce se întorc din vacanţă!

Luni, Bavaria a cerut guvernului federal al Germaniei să clarifice modul în care testarea coronavirusului este obligatorie pe aeroporturi pentru a se asigura că turiștii care se întorc nu vor conduce la creșterea numărului de cazuri din cea mai mare economie din Europa.

Premierul de stat bavarez Markus Soeder a declarat că preocupările cresc din cauza faptului că oamenii care se întorc din vacanță ar putea provoca „o mulțime de mini Ischgls”, referindu-se la stația de schi austriacă care a fost sursa primelor cazuri de coronavirus din Germania.

„Avem nevoie de teste obligatorii pe aeroporturi și avem nevoie cât mai curând posibil”
, a spus el într-o conferință de presă. „Pregătim totul astfel încât atunci când guvernul federal ne oferă baza legală, putem apăsa imediat butonul de pornire.”
Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat, sâmbătă, că guvernul a verificat dacă este legal posibil să oblige pe cineva să facă un test, respectând drepturile de bază ale oamenilor.

Germania a înregistrat peste 205.000 de cazuri și peste 9.000 de decese, cazurile crescând brusc vineri.

Soeder a spus că trebuie să fie, de asemenea, o revizuire a țărilor desemnate drept cu risc ridicat – care includ în prezent Statele Unite, Brazilia și Turcia – pentru a analiza dacă anumite regiuni din țările europene trebuie adăugate pe listă.

Marea Britanie și Norvegia au anunţat o carantină de 14 zile pentru călătorii reveniţi din Spania, după o creștere a cazurilor din Catalonia și Murcia.

Bavaria va înființa, de asemenea, centre de testare voluntară la trei treceri de frontieră rutieră, precum și la stațiile de tren din München și Nuremberg, a spus Soeder.

În urma unui focar de coronavirus la o fermă de legume din Mamming, în Bavaria, unde 147 de lucrători s-au dovedit pozitivi, Soeder a declarat că statul intenționează să crească frecvența inspecțiilor și să mărească de cinci ori amenzile pentru încălcarea regulilor de igienă legate de coronavirus pînă la 25.000 de euro (29.240 dolari).

De asemenea, Bavaria a ordonat teste obligatorii pentru toți lucrătorii sezonieri și a extins capacitatea de testare a lucrătorilor agricoli.

(reuters.co.uk)

Trimiteti mai departe