Coronavirus:s-a depăşit cifra de 10 milioane de îmbolnăviri la nivel mondial!

Cazurile globale de coronavirus au depășit duminică 10 milioane, potrivit unui raport al Reuters, care a marcat o etapă majoră în răspândirea bolii respiratorii, care până acum a ucis aproape jumătate de milion de oameni în șapte luni.
Cifra este aproximativ dublă față de numărul de boli grave de gripă înregistrate anual, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Reperul vine în condițiile în care multe țări afectate sunt de natură să blocheze blocajele în timp ce aduc modificări extinse la viața profesională și socială, care ar putea dura un an sau mai mult până când va fi disponibil un vaccin.
Unele țări se confruntă cu o reapariție a infecțiilor, conducând autoritățile să repună parțial blocarea, ceea ce spun specialiștii că ar putea fi un model recurent în lunile următoare și în 2021.
America de Nord, America Latină și Europa reprezintă aproximativ 25% din cazuri, în timp ce Asia și Orientul Mijlociu au în jur de 11% și 9%, potrivit raportului Reuters, care folosește rapoarte guvernamentale.
Până în prezent, au existat peste 497.000 de victime legate de boală, aproximativ aceeași cu numărul de decese gripale raportate anual.
Primele cazuri ale noului coronavirus au fost confirmate pe 10 ianuarie la Wuhan, în China, înainte ca infecțiile și fatalitățile să crească în Europa, apoi în Statele Unite și, mai târziu, în Rusia.
Pandemia a intrat acum într-o nouă fază, India și Brazilia luptând cu focare de peste 10.000 de cazuri pe zi, punând un efort major resurselor.
Cele două țări au reprezentat peste o treime din toate cazurile noi în săptămâna trecută. Brazilia a raportat un număr record de 54.700 de cazuri noi pe 19 iunie. Unii cercetători au declarat că decesul în America Latină ar putea ajunge la peste 380.000 până în octombrie, de la aproximativ 100.000 în această săptămână.
Numărul total de cazuri a continuat să crească cu o rată cuprinsă între 1-2% pe zi în ultima săptămână, în scădere față de ratele peste 10% în martie.
Țări, inclusiv China, Noua Zeelandă și Australia, au observat noi focare în ultima lună, în ciuda faptului că a afectat în mare parte transmisia locală.
La Beijing, unde sute de cazuri noi au fost legate de o piață agricolă, capacitatea de testare a fost ridicată până la 300.000 pe zi.
Statele Unite, care au raportat cele mai multe cazuri ale oricărei țări la peste 2,5 milioane, au reușit să încetinească răspândirea virusului în mai, doar pentru a-l vedea extinzându-se în ultimele săptămâni în zonele rurale și în alte locuri care anterior nu au fost afectate.
În unele țări cu capacități de testare limitate, numărul cazurilor reflectă o proporție mică din totalul infecțiilor. Se știe că s-au recuperat aproximativ jumătate din infecțiile raportate.

(reuters.co.uk)

Trimiteti mai departe