Transferul lui Chirica la PNL! Cine pierde, cine cîştigă?

Totul e istorie de acum! Lucrurile s-au aranjat aşa cum se zvonea şi se bănuia de multă vreme. Primarul Mihai Chirica a intrat pe cai mari în PNL. Dorinţa conducerii bucureştene ca PNL să aibă primar în cel de-al doilea cel mai mare oraş al ţării şi a lui Costel Alexe de a se face stăpîn pe bugetul judeţului au prevalat în faţa permanentelor şi sforăitoarelor declaraţii liberale împotriva traseismului politic ,
vorbe înglobate sub numele generic de ”principii”. În treacăt fie vorba, marii apărători ai ”principiilor” liberale cam tac mîlc. În afara lui Bodea şi Ignat , care au demisionat din partid după flegma între ochi primită în numele ”enteresului partidului”, nimeni nu scoate o vorbă prin filială. Toţi îşi aşteaptă binemeritata răsplată după împlinirea cu sîrg şi conştiinciozitate a indicaţiilor partidului.Să aştepte, vor avea surprize.
Să lăsăm , însă, vorbăria goală şi să trecem în plan practic, adică să încercăm să vedem cine cîştigă şi cine pierde din toată tărăşenia de ieri.
Pierdanţi:
1.Bodea şi grupul său sînt de departe pierdanţii principali. De la împărţeala funcţiilor şi a mandatelor de parlamentar s-a trecut la stat pe bară. Nasol!
2. Grupul liberal aşezat cu un pas în urma conducerii. Cîţiva dintre ei vor trebui să se dea de o parte. Vin oamenii lui Chirica.
3. PSD. O parte dintre votanţii lor vor merge după Chirica. Obţinerea unui mandat de consilier local va fi mai dificilă ca alte dăţi. Se anunţă bătaie generală.
Cîştigători:
1. Maricel Popa. Ştim că pare curios ce spunem, dar el este marele cîştigător. Cu Chirica în partid, pe post de candidat, zilele lui Popa la şefia Organizaţiei judeţene ar fi fost numărate. Declaraţiile pro-Chirica făcute în ultimele luni au fost date la cererea conducerii bucureştene, nu că el s-ar fi împăcat brusc cu primarul. Răsuflînd uşurat, Popa poate beneficia acum şi de un eventual sprijin pe care i-l va da Chirica în campania sa de realegere ca preşedinte al CJ. Că doar nu vă închipuiţi că Mihai Chirica chiar îl va sprijini pe Alexe. Odată deputatul liberal ales, Chirica ar rămîne numărul 2 în PNL Iaşi. Nu ăsta a fost sopul trecerii sale la PNL.
2. Mihai Chirica. Dintr-un posibil candidat independent, a devenit candidatul partidului de guvernămînt.
3.USR Iaşi. Dacă vor fi votanţi social-democraţi care îl vor urma pe Chirica, tot aşa de clar este că vor exista votanţi liberali care nu îl vor vota pe primarul în funcţie. Se vor îndrepta spre USR, că în altă parte nu au unde.
Cîştigători şi pierdanţi de mai mică anvergură s-ar putea să mai apară. Dar în viitor!

Trimiteti mai departe