Primarul Chirica o fi aflat că se poate?Glasgow își propune să devină primul oraș din Marea Britanie cu zero emisii de carbon!

Glasgow își propune să devină primul oraș din Marea Britanie care va fi neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon ca un mod de abordare a schimbărilor climatice.

Consiliul municipal al orașului Glasgow, care lucrează cu ScottishPower, a promis că va face al treilea cel mai mare oraș al Marii Britanii primul care va atinge obiectivul “zero zero” privind emisiile de carbon și va învinge obiectivul global de 2045 stabilit marți de guvernul scoțian.

Orașul scoțian intenționează să atingă obiectivul consumând energie ecologică și promovând o schemă de taxare a mașinilor electrice în masă, precum și sporirea investițiilor în rețeaua de energie electrică din surse regenerabile.

“Din cercetarea efectuată de către Grupul Interguvernamental privind Schimbările Climatice ca răspuns la apelurile din sălile de clasă, de pe străzile noastre și din piețele civile, știm că reducerea emisiilor este problema timpurilor noastre”
, a declarat Susan Aitken, liderul Consiliului Local al orașului Glasgow. “Trebuie pur și simplu să acționăm acum”.

La rândul său, ScottishPower a spus că abordarea britanică privind energia eoliană onshore necesită o regândire fundamentală, adăugând că pentru Marea Britanie, pentru a atinge o țintă net-zero, a trebuit să-și cvadrupleze capacitatea de energie regenerabilă și să-și dubleze producția de energie electrică.

Conștientizarea publică privind schimbările climatice și pericolul pentru mediu au crescut în ultimele săptămâni cu filmele realizate de naturalistul David Attenborough și grevele elevilor școlii.

Marți, guvernul scoțian a declarat că va aduce data pentru atingerea emisiilor zero la “cu mult înainte de” 2045 – mai devreme decât un obiectiv anterior din 2050. Scoția, cu vremea sa umedă, găzduiește un sfert din capacitatea regenerabilă a Marii Britanii, energia eoliană ocupând un rol din ce în ce mai important în ultimii ani.

Inițiativa municipalităţii din Glasgow şi a ScottishPower își propune să facă din Glasgow un oraş mai ecologic prin decarbonizarea încălzirii și a transportului și prin stimularea investițiilor în rețeaua de electricitate. Un alt proiect va fi acela de a oferi mai multe locații de încărcare pentru mașinile electrice.

(reuters)

Trimiteti mai departe