Theresa May va cere lui Merkel şi Macron amînarea Brexit-ului!

Premierul britanic Theresa May se va întâlni marți cu cancelarul german Angela Merkel și cu președintele francez Emmanuel Macron pentru a susține o întârziere a Brexit-ului, în timp ce miniștrii ei țin discuții de criză cu opoziția pentru a încerca să pună capăt impasului din Londra.

Ieşirea Marii Britanii din UE a fost deja amânată odată, dar mai este încă nevoie timp, deoarece veteranul socialist Jeremy Corbyn, şeful Partidul Laburist din opoziție, dorește să mențină Marea Britanie mai strâns legată de blocul european după Brexit.

“Primul ministru nu a reuşit încă să treacă de barierele pe care şi le-a autoimpus, pentru a ajunge la un compromis”, a declarat Corbyn înainte de discuțiile purtate între echipa sa și miniștrii guvernului marți.

În timp ce May va călători la Berlin și la Paris înainte de un summit UE de urgență de la Bruxelles, ce se va ţine miercuri, parlamentarii britanici vor organiza o dezbatere de 90 de minute privind propunerea de a amâna data de ieşire a Marii Britanii din UE de la 12 aprilie la 30 iunie.

Dezbaterea a fost impusă guvernului prin adoptarea de către parlament a unei legi, care va oferi parlamentarilor puterea de a examina și chiar de a face modificări obligatorii din punct de vedere juridic la cererea lui May de a extinde din nou perioada de negociere a articolului 50.

(reuters)

Trimiteti mai departe