Netanyahu promite să anexeze aşezările din Cisiordania dacă va fi reales!

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat sâmbătă că va anexa așezările israeliene West Bank dacă va câștiga un nou mandat, o promisiune pre-electorală de ultimă oră care ar putea agrava relaţiile cu palestinienii și lumea arabă.

Într-un interviu acordat săptămânii trecute Israeli Channel 12 News, Netanyahu a fost întrebat de ce nu a extins suveranitatea asupra așezărilor mari din West Bank, așa cum a procedat Israelul, fără recunoaștere internațională, cu Ierusalimul de Est și Înălţimile Golan, ambele ocupate în războiul din 1967.

“Cine spune că nu o vom face? Suntem pe acest drum și discutăm “, a spus Netanyahu.
“Vă întrebați dacă ne îndreptăm spre etapa următoare – răspunsul este da, vom trece la etapa următoare. Voi extinde suveranitatea (israeliană) și nu fac diferenţă între blocurile de așezări și așezările izolate “.

Liderul israelian, politician de dreapta, care a dominat politica israeliană a ultimelor decenii, se bate pentru supraviețuirea sa politică împotriva fostului general Benny Gantz, un nou venit în ale politicii, care are un discurs considerat centrist.

(reuters)

Trimiteti mai departe