Netanyahu promite să anexeze aşezările din Cisiordania dacă va fi reales!

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat sâmbătă că va anexa așezările israeliene West Bank dacă va câștiga un nou mandat, o promisiune pre-electorală de ultimă oră care ar putea agrava relaţiile cu palestinienii și lumea arabă.

Într-un interviu acordat săptămânii trecute Israeli Channel 12 News, Netanyahu a fost întrebat de ce nu a extins suveranitatea asupra așezărilor mari din West Bank, așa cum a procedat Israelul, fără recunoaștere internațională, cu Ierusalimul de Est și Înălţimile Golan, ambele ocupate în războiul din 1967.

“Cine spune că nu o vom face? Suntem pe acest drum și discutăm “, a spus Netanyahu.
“Vă întrebați dacă ne îndreptăm spre etapa următoare – răspunsul este da, vom trece la etapa următoare. Voi extinde suveranitatea (israeliană) și nu fac diferenţă între blocurile de așezări și așezările izolate “.

Liderul israelian, politician de dreapta, care a dominat politica israeliană a ultimelor decenii, se bate pentru supraviețuirea sa politică împotriva fostului general Benny Gantz, un nou venit în ale politicii, care are un discurs considerat centrist.

(reuters)

Trimiteti mai departe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*