Un actor de comedie, foarte aproape să devină preşedintele Ucrainei!

Un comediant fără experiență politică este plasat primul în alegerile prezidențiale de duminică din Ucraina, oferind o nouă perspectivă alegătorilor sătui de corupția înrădăcinată într-o țară aflată în prima linie a conflictului Occidentului cu Rusia.

Sondajele de la ieșirea de la vot și numărătoarea timpurie au pus pe Volodymyr Zelenskiy, în vârstă de 41 de ani, care joacă rolul unui președinte ficțional într-un serial popular de televiziune, confortabil în fața actualului președinte, Petro Poroșenko, în prima rundă, fără a obţine, însă, majoritatea necesară .

Creșterea lui Zelenskiy a coincis cu alegerile din întreaga lume, care au ridicat ştacheya, propulsând forțe antisistem, cum ar fi președintele american Donald Trump și mișcarea italiană 5 stele, la putere.

El trebuie să-i convingă pe alegători că este capabil să conducă o țară în război și în centrul crizei Occidentului cu Moscova.

Deși criticat pentru că este o mare necunoscută, apariția lui Zelenskiy este o provocare puternică pentru politicianul veteran Poroșenko și pentru fostul prim-ministru Iulia Timoșenko, care a urmat pe locul trei.

Nici un candidat nu este așteptat să primească mai mult de jumătate din voturi, ceea ce înseamnă că alegerile vor merge la un nou tur de scrutin pe 21 aprilie. Dintre cei 39 de candidați, niciunul dintre potențialii câștigători nu vrea să readucă Ucraina înapoi pe orbita Rusiei.

(reuters)

Trimiteti mai departe