Alegeri locale în Turcia! Partidul lui Erdogan ar putea pierde marile oraşe!

Turcii au început să voteze duminică în alegerile locale pe care președintele Tayyip Erdogan le-a descris ca o chestiune de supraviețuire pentru țară.

Erdogan, care domină politica turcă de mai bine de 16 ani, datorită, în parte, creșterii economice puternice, a devenit cel mai popular lider al Turciei din istoria modernă.

Cu toate acestea, el ar putea primi o puternică lovitură, sondajele indicând că partidul său, AKP, poate pierde controlul asupra capitalei Ankara și chiar asupra orașului Istanbul, cel mai mare oraș al țării.

Odată cu criza valutară de anul trecut, în care lira a pierdut mai mult de 30% din valoarea sa, unii alegători au părut gata să-l pedepsească pe Erdogan, care a condus cu o poziție din ce în ce mai compromisă.

“De fapt nu vroiam să votez astăzi, dar când am văzut cât de mult (AKP) au fost încurcați, m-am gândit că ar fi trebuit să le dau o lovitură. Toată lumea este nefericită. Toată lumea se luptă “, a declarat Hakan, în vârstă de 47 de ani, după votarea la Ankara.

Votarea a început la ora 7 dimineața (0400 GMT) în estul Turciei și o oră mai târziu în restul țării. Secțiile de votare se închid la ora 4:00. la est și la 5 dimineața. in vest.

Doar peste 57 de milioane de persoane sunt eligibile să voteze. O imagine clară a câștigătorilor va apărea, probabil, în jurul miezului nopții.

(reuters)

Trimiteti mai departe