Nu-ţi înşela partenerul şi nu întreţine relaţii cu persoane de acelaşi sex în această ţară! Vei fi lapidat!

Saptamana viitoare va intra in vigoare o lege noua. Vizeaza persoanele homosexuale si infidelii. Pedeapsa? Condamnare la moarte!

Homosexualitatea si infidelitatea, interzise prin lege in Brunei, informeaza CNN. Legea cea noua va intra in vigoare saptamana viitoare. De pe data de 3 aprilie 2019, cine este gasit vinovat de homosexualitate sau infidelitate va fi condamnat la moarte prin lapidare.

Codul penal din Brunei se modifica. Noua lege este nemiloasa. Ii vizeaza pe cei care savarsesc acte de homosexualitate si infidelitate. Dupa judecare, vinovatii vor fi ucisi prin aruncarea de pietre asupra lor.

„Un grup de musulmani va fi martor” la aplicarea pedepsei, se arată în lege.

Aceste legi noi au fost anuntate din 2014. Au fost implementate treptat. Ultima faza a implementarii a fost anunţată discret pe site-ul procurorului general din Brunei pe 29 decembrie 2018. Gruparile pentru Drepturile Omului sunt socate.

„Brunei trebuie să oprească planurile de a implementa aceste pedepse periculoase şi să revizuiască Codul Penal pentru a-şi respecta obligaţiile privind drepturile omului. Comunitatea internaţională trebuie să condamne imediat decizia Bruneiului de a implementa aceste pedepse crude”, a afirmat Rachel Chhoa-Howard, o cercetătoare de la Amnesty International, într-un comunicat.

Brunei a adoptat Sharia în 2014, care prevede pedepse corporale stricte. Populatia depaseste 450.000 de persoane. Tara e situata pe insula Borneo, în apropiere de naţiunile islamice moderate Indonezia şi Malaezia.

In ultimii ani, Brunei a devenit o tara conservatoare. A interzis si vanzarea de alcool. Sultanul din Brunei, Hassanal Bolkiah, care este şi prim-ministrul ţării, sustine: „Nu se aşteaptă ca alţi oameni să accepte sau să fie de acord cu acest lucru, dar ar fi suficient dacă ar respecta naţiunea în acelaşi mod în care naţiunea îi respectă pe ei”.

(ciao.ro)

Trimiteti mai departe