Ce se va întîmpla dacă Rareş Bogdan va veni la Iaşi?

Vine sau nu vine Rareş Bogdan la Iaşi pentru a-şi deschide cabinet de europarlamentar? Asta, evident, după ce va fi fost ales, adică după 26 mai. Nu ştim să dăm un răspuns precis la această întrebare. Media ieşeană a anunţat acest lucru, surse bine informate din PNL Iaşi răspund că da, dar Romeo Vatră, purtătorul de cuvînt al liberalilor ieşeni declară că nu poate nici confirma, dar nici infirma vestea.

Şi de ce ar veni port-stindardul liberalismului românesc în viitoarele alegeri la Iaşi? Motive ar cam fi. Lipsa de eficienţă a conducerii de aici, manifestată în strîngerea de semnaturi pentru lista partidului, başca datul la gioale reciproc, mai cu perdea, e adevărat, ca să nu se bucure duşmanul de clasă, dintre şeful la judeţ, deputatul Costel Alexe, şi cel de la municipiu, deputatul Marius Bodea.

Reţeta nu este nouă. Aducerea cuiva din afară pentru a conduce o filială cu problemă a mai fost experimentată de liberali. Cu succes chiar, deputatul , fost ieşean, actual nemţean, Mugur Cozmanciuc, putînd aduce marturie în acest sens.

Ce ar schimba venirea la Iaşi a lui Rareş Bogdan? Cel mai probabil, încetarea razboiului din interiorul filialei, perdantul sosirii copilului minune al PNL urmînd a fi Costel Alexe. Pentru că nu-şi închipuie cineva că Bogdan va veni la Iaşi pentru a auzi, în orele sale de audienţe la cabinetul parlamentar, ideile novatoare privind politica României la Bruxelles propuse de încă necunoscuţi specialişti ieşeni în geopolitică. Nu, el va prelua pur şi simplu filiala, iar Alexe va trebui să facă un pas în spate.

În ce-l priveşte pe Bodea, el n-are de ce să se teamă de venirea lui Rareş Bogdan. Mediocrul deputat liberal va rămîne în continuare şef la municipiu şi candidat PNL la Primărie pentru 2020. Cu doar doi ani şi două luni înainte de alegeri, este greu pentru liberalii ieşeni să scoată din căciulă un alt candidat. Atît pentru faptul că n-au mari personalităţi prin organizaţie, dar şi pentru că Bodea, chiar perdant în 2016, are notorietate mai mult decît suficientă pentru a-l face un candidat viabil.

Rîndurile de mai sus au fost scrise în ipoteza că Bogdan va veni la Iaşi. Dacă nu o va face, uitaţi ce-i scris aici, că nu va mai avea nici o noimă. Va continua meciul Alexe-Bodea şi atît…

Trimiteti mai departe