Vosganian: ”Iohannis ne-a adus într-o stare de beligeranţă care trebuie depăşită”!

Deputatul ALDE de Iaşi Varujan Vosganian a criticat, azi, într-o conferinţă de presă, ultimele ieşiri publice ale preşedintelui Klaus Iohannis. În opinia sa, Iohannis încearcă reînvierea tipurilor de imediat după revoluţia din 1989.

”Discursurile lui Iohannis ne aduc foarte mult aminte de cele ale lui Ion Iliescu din perioada ianuarie-iunie 1990, cu oameni buni şi oameni răi, pline de intoleranţă şi radicalism.A îpărţit deja ţara între cei care îl susţin, şi pe care îi consideră de bună credinţă şi cei care nu-i aprobă ideile. Să dai cu flit celor care nu te susţin? Pentru cei care nu ştiu, flitul era, cu zeci de ani în urmă, un instrument de dezinsecţie, folosit la omorîrea muştelor. Nu sîntem un popor de muşte, nu poate da cu flit la milioane de români. El vrea un fel de Băsescu, dar nu-i reuşeşte. Are defectele fostului preşedinte dar îi lipsesc calităţile acestuia.” a spus Vosganian. Fruntaşul ALDE a mai spus că în demersul său preşedintele este ajutat de ”comportamentul fanatizat şi slugarnic al altor partide.”

În opinia lui Varujan Vosganian, anunţul făcut de preşedinte privind posibila convocare a unui refrendum pe teme de justiţie se înscrie în politica de învrăjbire promovată de preşedinte. ”Referendumul este o agresiune spirituală la adresa poporului român.” a spus Vosganian.

Trimiteti mai departe