A fost inventată pastila anti-îmbătrînire? Aşa susţin australienii!

Pastila anti-imbatranire ar putea deveni o realitate mult mai rapid decat se astepta cineva.

Fiecare dintre noi viseaza la tinerete fara batranete, insa pana de curand acest lucru nu a fost decat un mit. Totusi, speranta la o viata peste cifra de 100 de ani ar putea fi posibila cu pastila anti-imbatranire inventata de savanti.

Cercetatorii australieni care au inventat metoda sustin ca viata ar putea fi substantial prelungita. Insa, pana acum totul a fost testat doar pe soareci de laborator. Astfel ca, nu se stie exact ce efecte va avea pilula cu proprietati miraculoase asupra oamenilor. A fost descoperit elixirul nemuririi, vechi de mii de ani!

Medicamentul anti-aging ar putea sa intre pe piata mult mai rapid decat se zvonea pana acum. Asta deoarece la maximum cinci ani de la testarea sa pe oameni, va incepe sa fie produs. Pastila anti-imbatranire a fost creata cu ajutorul lui David Sinclair, un profesor de la Universitatea Harvard.

Alaturi de savantii de la Universitatea New South Wales, el sustine ca a descoperit un proces nou-nout prin care celulele ar putea fi reprogramate. Tehnica ar mai permite si regenerarea organelor, dar si o sansa pentru cei care sufera de paralizie sa poate merge din nou!

Cercetatorii mai sustin ca in urma testelor si studiilor, pe care le-au efectuat pe soareci, au mai descoperit ca speranta acestora de viata a crescut cu zece procente. Totul dupa ce cobailor de laborator le-au fost administrate derivati ai vitaminei B. Pilula a avut ca efect incetinirea pierderii parului, odata cu inaintarea in varsta.

Specialistul a marturisit ca o astfel de pastila, care prelungeste viata pana la varsta de 150 de ani, ar putea fi disponibila pentru consumul larg, in maximum cinci ani de zile. Mai mult, nu va fi absolut deloc scumpa, si va costa, potrivit acestuia, cat o ceasca de cafea.

Insa, David Sinclair i-a avertizat pe oameni sa nu incerce sa ia, pe cont propriu, derivati de Vitamina B. Efectele imbatranirii ar putea fi inversate doar dupa ce se dovedeste acest lucru, in laborator, a mai spus savantul.

ciao.ro (preluare tribune.com.pk)

Trimiteti mai departe