Consilierul municipal liberal Eduard Boz despre justiţia din România!

Cine îşi închipuia că toţi liberalii susţin necondiţionat modul în care s-a făcut justiţie în România ultimelor ani se înşeală. Avocatul Eduard Boz atrage atenţia, într-o postare pe facebook făcută la puţin timp după anunţul privind anchetarea Laurei Codruţa Koveşi, că justiţia a fost şi este politizată. Redăm postarea, că merită citită.

Gânduri de seara… După atâtea procese soluționate la TV și nu în sala de judecata, prezumția de nevinovăție a dispărut total în România.
Nu mai conta ca odată pus sub acuzare încă erai prezumat nevinovat. Conta imaginea de la TV cu catusile sau cu un sacou peste mâini. În 2015-2016, înainte și chiar în timpul campaniei electorale DNA a “rupt norma” cu astfel de imagini. Ziua și retinerea/arestarea. Destine și cariere distruse cu o imagine.
După alegerile din 2016, în 3 ani DNA nu a făcut retineri cât făcea în perioada preelectorala într-o săptămână.
Acum cineva tine sa egaleze.
Victima invoca faptul ca nu e o simpla coincidenta candidatura vs citarea. Nici la alții nu a fost
Aici e o mare problema. Fostul procuror DNA va fi la fel de “penal” ca mulți alții încă aflați sub urmarire/cercetare judecătorească.
Dacă forurile UE vor decide sa numească “o penala” în funcția de procuror șef… Care ar fi problema sa avem un “penal” în funcția de președinte…
Este discreditata întreaga lupta anticorupție din Romania
De retinut: 1. exagerarea, abuzurile vor fi tot timpul pretext pt a demola intenții bune
2. Când tragi în PSD cu arcu’ ei vor trage în tine cu tunu’

Trimiteti mai departe