România la cîteva zile după Centenar! Scurtă analiză!

Gata! Am bifat 100 de ani de stat unitar român! Haideţi să vedem cum stăm la momentul actual.

Pe justiţie lucrurile sînt cam oable. Întîiul ”anticorupător” al ţării nu-şi lasă nevasta să dea mărturie la DNA. Doamna Iohanis (Carmen Georgeta după numele de buletin!) a devenit, brusc, indisponibilă, chiar în ziua în care trebuia să se înfăţişeze în faţa procurorilor ca martoră. Boală, cică! Viroză respiratorie, că tot e sezonul.Gurile rele şi gurile ştulfite spun însă altceva. Cele rele zic că nu s-ar fi dus pe motiv de lipsă de ţoale adecvate în ton cu anotimpul. Alea ştulfite zic ceva mai interesant. Cică treaba în dosar ar fi nasoală de tot. Că dacă ar fi intrat martor şi ar ieşit tot aşa de la întîlnirea cu procurorii, n-ar fi fost nici o problemă. Declaraţii, zîmbete, preşedintele, v-am spus eu că nu-i nimic, etc. Dar, cică, ar putea să fie şi altfel, aşa că, mai tîrziu de acuma. Oricum, ciudat că soţia preşedintelui (prima doamnă nu există în arhitectura puterii la noi, rog nu-i mai spuneţi aşa!) nu respectă legea ca orice muritor de rînd. Aşteptăm aducerea cu mandat, cu jandîri, tot tacîmul, aşa cum se face cu nea Vasile Aruptulesei de la Gheboia, cetăţean obişnuit. Că şi ea tot asta este!

PSD se dă de ceasul morţii să dea o amnistie şi o graţiere. Face asta de vreo doi ani şi tot nu-i dă de cap. Oameni buni, dacă voi credeţi, sînteţi convinşi, că e un lucru bun, faceţi-o, nu mai sporovăiţi atîta. Dacă nu credeţi asta, atunci închideţi, naibii, subiectul şi orientaţi-vă pe alte direcţii. Nu de alta, dar şi aşa este o ruptură teribilă în societate, care va să zică, criză, iar în astfel de situaţii vorbăria e de prisos. Contează doar faptele!

În plan politic lucrurile stau şi mai rău. Teoretic, ar trebui să fie un mare partid de stînga şi un mare partid de dreapta, care să se contrabalanseze reciproc şi din bîţîala asta să facem şi noi paşi înainte. În realitate, avem două partide de stînga şi atît. PSD , stînga moderată, şi USR, stînga radicală, sînt singurele formaţiuni politice care au o identitate clară. În rest, oportunişti şi milogi. PNL stă cu mîna întinsă de patru ani la uşa Cotroceniului şi primeşte, în loc de guvernare, ceea ce scria pe tăbliţa de înmatriculare a cetăţeanului ăla din Suedia.Nu mai au identitate, nu mai au doctrină, nu mai au nimic. Fac frăţie cu stînga radicală, cu oricine, doar, doar, vor ajunge la putere. Staţi calmi. Marele sas încă nu a decis pe mîna cui va merge la alegerile prezidenţiale viitoare, chit că voi v-aţi proclamat susţinerea. Poate este în spiritul prieteniei franco-germane, odată noi, odată voi. Ar cam fi rîndul Franţei, iar aici Orban nu se înscrie. Poate Cioloş. PMP e gata, îşi dă obsteşcul sfîrşit. Nu comentăm că pierdem vremea. Ponta face ce ştie el mai bine, adică încearcă să muşte pe unde apucă, şanse zero, chit că unii vorbesc că are ceva în spate, nu din politică, evident.

Asta e România de după Centenar. La fel ca aia dinainte!

Cam atît!

Trimiteti mai departe