Cică pornografia e mai veche decît credem noi! Mozaicuri explicite , cu vechime de 2000 de ani, găsite în Turcia!

Doua mozaicuri obscene au fost descoperite recent in Turcia.

Desenele au fost gasite cu cateva zile in urma, acestea fiind foarte explicite. Aceste mozaicuri obsecene au o vechime de peste 1800 de ani, potrivit specialistilor care le-au analizat.

In timp ce foloseau toaletele publice din orasul Antiochia ad Cragum, cu aproape 2000 de ani in urma, localnicii se amuzau copios pe seama scenelor reprezentate intr-un mod foarte grafic, in mozaicul de pe podea.

Descoperirea arheologilor a fost una neobisnuita, pentru ca au fost analizate doua mozaicuri obscene, pe care le putea vedea oricine, in vechime. Mozaicul din secolul al-II-lea descoperit intr-o latrina romana din Turcia prezinta semne cat se poate de explicite.

Narcis, un personaj din mitologie, este reprezentat uimit de falusul sau. Totodata, Ganymede, un semizeu din mitologia greaca in timp ce o pasare il ajuta sa isi curete partile intime, noteaza descopera.ro.

„Am fost de-a dreptul uimiti de o asemenea descoperire. Chiar trebuie sa intelegi mitologia pentru a realiza astfel de imagini”
, a povestit Michael Hoff, un arheolog din cadrul Universitatii Lincoln, din Nebraska, Statele Unite.

Cele doua mozaicuri obscene prezinta scene diferite, din mitologie. Acestea difera foarte mult de modul in care erau infatisate de obicei cele doua personaje. In plus, in mitologie, Zeus este deghizat sub forma unui vultur care il rapeste pe Ganymede.

Desenele indecente au fost depistate in Turcia, iar la scurt timp de la descoperire, arheologii au putut aprecia si perioada in care au fost desenate. Anuntul a fost facut in mod oficial in luna august a acestui an.

„Cand facem sapaturi intr-un oras cum e acesta, uneori uitam despre factorul uman, de faptul ca era un loc in care traiau multi oameni, nu in care existau doar lucruri. De cele mai multe ori gasim acele obiecte, dar ele sunt de fapt o dovada a modului in care traiau oamenii pe atunci”, a mai spus specialistul american.

(ciao.ro)

Trimiteti mai departe

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*