Pe ai cui bani se plimbă Carmen Iohannis peste mări şi ţări?

Preşedintelui Iohannis i s-a tăiat macaroana de către prim-ministrul englez Theresa May. Gest oribil, în condiţiile în care şeful statului român venise pentru aniversarea moştenitorului coroanei. Dar nu venise singur. Venise însoţit de jumătatea sa, doamna Carmen.

Asta ridică un număr de semne de întrebare, fiindcă doamna Ioannis nu este la prima calătorie pste mări şi ţări alături de prezidenţialul ei soţ.

În ce calitate îl însoţeşte doamna Carmen pe Iohannis cam pese tot? Că în Constituţia României instituţia primei doamne nu există. Există în SUA, dar nu la noi.

Şi-a luat nevasta peste tot Ceauşescu, dar el era un dictator, ceea ce fostul primar al Sibiului nu este.Iliescu, Constantinescu, Băsescu nu şi-au luat nevestele la deplăsările în strănătăţuri. Ăsta de azi o face. De ce, şi pe ce bani, că doar Constituţia nu are prevăzută instituţia ”primei doamne”?

Întrebări fără răspuns, deocamdată.

P.S. Celor care se indignează că jumătatea preşedintelui nu a fost azi să dea mărturie la Parchetul General le spun să stea liniştiţi. Va da. Cu mandat de aducere, sau fără. Rămîne doar tupeul prezidenţial care şi-a luat consoarta la plimbare într-o zi în care putea deveni ”penală” .

Trimiteti mai departe