Maricel Popa îi cere primarului Mihai Chirica să devină mai serios!

”Mihăiţă, lasă copilăriile, nu mai număra frunzele şi hai să facem treabă pentru Iaşi” a spus preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, la finalul întîlnirii pe care a avut-o, astăzi, cu presa ieşeană.

Popa a apreciat că şeful administraţiei locale cheltuieşete bani de la bugetul local în mod nejustificat, pe proiecte fără impact pentru viaţa de zi cu zi a ieşenilor. ”Banii Iaşului ar trebui folosiţi pentru şcoli şi spitale.” a spus Popa. Preşedintele CJ a dat drept exemplu pentru ceea ce el consideră a fi o risipă financiară achiziţionarea, de către municipalitate, a Casei Callimachi. ”S-a plătit pentru ea un milion de euro, în condiţiile în care valoarea ei de piaţă, aşa cum se spunea în anunţuri din ziare, era de numai 600.000. Dar construcţia necesită şi lucrări de reparaţii substanţiale, al căror preţ este de cîteva milioane de euro. Va costa mai mult decît palatul lui Gigi Becali, al cărui preţ este de aproximativ 4 milioane de euro. Pentru a amenaja cîteva săli de expoziţie, s-a plătit cam mult.” a mai spus Maricel Popa.

Prezent şi el la conferinţa de presă, vicepreşedintele PSD Iaşi Ovidiu Mugurel Laicu a anunţat că sunt toate şansele ca la mijlocul anului viitor şoseaua de centură a Iaşului să intre în faza de execuţie.

Laicu, care este şi director al DRDP Iaşi, a prezentat presei o serie de documente, cu începere din anul 2008, care dovedesc, în opinia sa, că amînarea cu un deceniu a începerii construcţiei şoselei ocolitoare a municipiului s-ar datora rea-voinţei sau incompetenţei celui care pe parcursul acestei perioade a fost, pe rînd, director tehnic al primăriei, viceprimar, şi, acum, primar al Iaşului.

Trimiteti mai departe