5200 de soldaţi vor păzi graniţa SUA cu Mexic!

Statele Unite au declarat luni că vor trimite peste 5.200 de soldați pentru a asigura granița cu Mexicul, o desfășurare mult mai mare decât se aștepta, în timp ce președintele Donald Trump își întărește poziția privind imigrația înainte de alegerile din 6 noiembrie.

Desfășurarea va crea o forță activă, comparabilă în mărime cu contingentul militar american din Irak, în timp ce administrația Trump atrage atenția asupra unei caravane a migranților care călătoresc prin Mexic spre Statele Unite.

Generalul Terrence O’Shaughnessy, șeful Comandamentului de Nord al SUA, a declarat că 800 de soldați americani au fost deja în drum spre granița cu Texas și mai mulți s-au îndreptat spre granițele din California și Arizona.

“Președintele a arătat clar că securitatea frontierelor este securitatea națională”, a spus O’Shaughnessy,

O’Shaughnessy a spus că unii soldați ar fi înarmați, deși nu era clar cine, dincolo de poliția militară americană, ar putea avea nevoie de aceste arme. Oficialii americani au subliniat că trupele nu ar face poliție la graniță și că ar îndeplini, în schimb, roluri de sprijin cum ar fi construirea corturilor și baricadelor și detașarea personalului vamal din SUA în locații de-a lungul frontierei.

Trump a spus că Statele Unite vor construi “orașe de cort” pentru a găzdui imigranții care solicită azil, mai degrabă decât să îi lase liberi să călătorească în timp ce așteaptă hotărârile judecătorești.

“Vom pune corturi peste tot. Nu vom construi structuri și nu vom cheltui pe toate astea sute de milioane de dolari – vom avea corturi “, a declarat el într-un interviu pentru Fox News.

(reuters.uk.com)

Trimiteti mai departe