Facerea de bine e ….! Autorul atentatului de la Manchester de anul trecut fusese salvat de Marina britanică!

Britanicul care a ucis 22 de persoane într-un atac la Manchester la sfârșitul unui spectacol al cântăreței americane Ariana Grande a fost salvat din războiul civil din Libia cu trei ani în urmă de către marina britanică, a informat Daily Mail.

Salman Abedi, născut din părinţi libieni, se crede că a fost în vacanță în Libia în august 2014, când luptele au izbucnit, iar oficialii britanici s-au oferit să evacueze cetățenii britanici, a spus Mail.

Abedi și fratele său mai mic, Hashem, au fost printre cei aproximativ 100 de cetățeni britanici care au fost smulși de pe coasta Libiei și au fost preluaţi de HMS Enterprise în Malta pentru un zbor spre Marea Britanie în august 2014, a informat cotidianul.

Atentatul de la Manchester, din 22 mai 2017, a fost cel mai sîngeros dintre cele cinci atacuri care au avut loc anul trecut în Marea Britanie, şi care au ucis un total de 36 de persoane.

Șapte copii, cei mai tineri cu vârsta de doar opt ani, au fost printre cei uciși în atacul de la Manchester. Alte sute de persoane au fost rănite.

“Pentru că acest om a comis o asemenea atrocitate pe teritoriul Marii Britanii după ce l-am salvat din Libia se poate spune că a fost un act de trădare totală”, ar fi spus un oficial britanic , citat de ziarul amintit.

Sursele de securitate citate de Daily Mail spun că Abedi nu a fost considerat radicalizat în momentul salvării sale.

SURSA:reuters.co.uk

Trimiteti mai departe