Alegeri democratice în Cambogia! Partidul de guvernămînt a cîştigat toate locurile în Parlament!

Președintele Partidului Popular Cambodgian (CPP), prim-ministrul Hun Sen, a declarat, luni, că a câștigat toate cele 125 de locuri parlamentare puse la bătaie în alegerile generale desfăşurate cu o zi înainte. Criticii spun că acestea nu au fost nici libere, nici corecte.

“Partidului Poporului din Cambogia a obţinut 77,5% din voturi şi a câștigat toate locurile parlamentare”, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului, Sok Eysan, agenției Reuters prin telefon. “Celelalte partide nu au câștigat niciun loc.”

Casa Albă a declarat că va lua în considerare măsuri, inclusiv o extindere a restricțiilor privind vizele aplicate anumitor membri ai guvernului cambodgian, ca răspuns la “alegeri eronate” în care Hun Sen nu a avut nici un contracandidat semnificativ.

Criticii declară că alegerile au fost un pas înapoi spre democrație în Cambodgia după dizolvarea de anul trecut a principalului partid de opoziţie din Cambodgia și trimiterea la închisoarea a liderului său, Kem Sokha, în legătură cu acuzații de trădare.

(reuters)

Trimiteti mai departe