Ce nu fac oamenii pentru a fenta legea…Boris Becker a devenit emisar sportiv al Republicii Centrafricane

Fostul campion de tenis, Boris Becker, a solicitat imunitate diplomatică pentru a contracara procedurile de faliment declanșate împotriva sa, preluând rolul de reprezentant al sportului din Republica Centrafricană.

Becker, în vârstă de 50 de ani, a fost declarat în stare de faliment de către un tribunal britanic în 2017 în legătură cu o datorie către bancherii privați Arbuthnot Latham & Co. Recent, el a fost urmărit și pentru “alte bunuri”, potrivit unei declarații a avocaților săi.

Fostul numar 1 mondial a depus o cerere la Inalta Curte de la Londra pentru a opri cazul, deoarece numirea sa in calitatea de atașat al țării africane la Uniunea Europeana in domeniul sportului, culturii si umanitatii îl
îndreptățește la imunitate, conform Conventiei de la Viena din 1961 privind relatiile diplomatice, se spune, mai departe în declarație.

Becker a declarat că acțiunile împotriva lui erau “nejustificate și nedrepte”.

“Am acum imunitate diplomatică … pentru a pune capăt acestei farse, astfel încât să pot începe să-mi reconstruiesc viața”, a spus el într-o declarație.

“Sunt extrem de mândru de numirea mea ca atașat pentru sport și cultură al Republicii Centrafricane”.

Arbuthnot Latham & Co nu a avut nici un comentariu imediat asupra mutarii lui Becker.

Fosta colonie franceză este una dintre cele mai sărace țări din lume și a suferit o serie de crize politice sângeroase, după ce fostul președinte Francois Bozize a preluat puterea printr-o lovitură militară din 2003.

Violența a izbucnit din nou în 2013, când rebelii musulmani Seleka l-au înlăturat pe Bozize, provocând reacția violentă a militiilor creștine.

reuters

Trimiteti mai departe