Unul cîte unul, liderii PNL Iaşi trec pe la Parchet!

Începînd de ieri fruntaşii liberali ieşeni au început să se prezinte la Parchet.Peste 20 de membri PNL au dat sau vor da declaraţii în faţa procurorilor ieşeni despre şedinţa din 21 octombrie 2016, cînd a fost validată prezenţa Iuliei Scântei pe prima poziţie a listelor PNL Iaşi la Senat pentru alegerile generale din decembrie în acelaşi an.”Ne prezentăm şi ne dăm tot concursul. Sperăm într-o rezolvare rapidă şi favorabilă a situaţiei” a spus Romeo Vatră, purtătorul de cuvînt al PNL Iaşi.

Tot scandalul a început ca urmare a plîngerii formulate de către Dragomir Tomaşeschi, care a contestat calitatea de membru PNL a Iuliei Scântei. În această sutuaţie, conform statului PNL , ea nu ar fi putut candida. Părerile în rîndul membrilor PNL Iaşi relativ la faptul dacă Iulia Scântei era membru PNL la data depunerii candidaturii sînt împărţite. Conform lui Romeo Vatră, Scântei şi-ar fi depus adeziunea pe data de 19 octombrie, cu doar două zile înainte de şedinţa buclucaşă. Dacă este aşa, atunci chiar s-a încălcat statul liberal, iar Scîntei nu era membru PNL. Conform documentului ce reglementează viaţa partidului, orice adeziune trebuie afişată public la sediul organizaţiei la care s-a făcut înscrierea timp de 5 ZILE, aşa încît oricare alt membru doreşte să conteste admiterea aspirantului să o poată face, acesta din urmă avînd dreptul să se apere.

În ce priveşte ancheta propriu-zisă, Romeo Vatră nu a dorit să dea detalii, Dealtfel, relativ la acest subiect nici un membru PNL nu este îndrituit să dea declaraţii sau să-şi expună opinii, cu excepţia purtătorului de cuvînt.

Trimiteti mai departe

1 Trackback / Pingback

  1. http://www.iasi1.ro/ va aduce stiri din Iasi

Comments are closed.