Manchester City a cîştigat titlul în Anglia cu cinci etape înainte de final!

O săptămână mai târziu decât au sperat, Manchester City au fost încoronați campioni ai Premier League duminică, ca urmare a înfrîngerii şoc a celei de a doau clasate, Manchester United, 0-1 pe propriul teren cu West Bromwich Albion.

Lui United îi trebuia cel puțin un rezultat de egalitate pentru a mai avea şanse matematice la titlu.

Managerul lui City, Pep Guardiola, a ratat unul dintre momentele cele mai frumoase ale carierei sale, după ce a recunoscut sâmbătă că a avut o rundă de golf rezervată cu fiul său și nu intenționa să urmărească jocul lui United.

La o săptămână după ce City a irosit un avantaj de 2-0 pentru a pierde cu 3-2 în faţa lui United risipind șansa de a încheia lupta pentru titlul într-un stil perfect, cu o victorie împotriva rivalilor lor, deja retrogradata West Brom a fost cea care i-a servit titlul pe tavă.

Înaintea acestui joc,West Brom pierduse opt ​​din ultimele nouă partide, ultima victorie fiind înregistrată pe 13 ianuarie.

City, care şi-a revenit după înfrîngerea cu United și eliminarea din Liga Campionilor, a învins sâmbătă pe Tottenham Hotspur şi are 87 de puncte, cu cinci meciuri rămase.

United are 71 de puncte şi tot cinci partide rămase de disputat.

Guardiola devine primul manager spaniol care a câștigat titlul în Premier League – un trofeu pe care el spune că este cel mai greu de obţinut din toate trofeele europene.

Trimiteti mai departe