Studiu:Produsele de curăţat sînt toxice pentru organism!

In urma unui studiu realizat recent s-a observat cat de periculoase sunt produsele de curatenie.
Specialistii de la Universitatea din Bergen, din Norvegia, au descoperit in urma unui studiu ca femeile sunt cele mai afectate de efectele nocive ale produselor de curatenie.
Asta deoarece multe meserii implica folosirea anumitor substante speciale, dar care in realitate sunt deosebit de periculoase, iar in timp rezultatele ajung sa fie devastatoare.
Oamenii de stiinta din Norvegia au descoperit ca femeile care lucreaza de 20 de ani cu produse de curatenie, pe care le folosesc in mod regulat, daca nu aproape zilnic, au plamanii identici cu persoanele care au fumat 20 de tigari pe zi, in aceeasi perioada de timp.
Rezultatul studiului e unul absolut infiorator, mai ales ca multe dintre femeile care isi pun astfel viata si sanatatea in pericol nici nu au avut habar de asa ceva pana acum. Totodata, produsele de curatenie contin substante periculoase, care in timp se pot transforma in probleme grave de sanatate.
Un alt studiu publicat recent de catre cercetatorii din Statele Unite a aratat ca persoanele care inhaleaza substantele toxice emanate de produsele de curatenie isi cresc sansele sa se imbolnaveasca de astm bronsic cu pana la 43%.
„In timp, produsele de curatenie folosite in mod regulat devin foarte periculoase si ajung sa deterioreze plamanii celor care le folosesc. Cand te gandesti la faptul ca inhalezi particule invizibile de la acele produse regasite in orice magazin si menite sa iti curete podeaua, nu plamanii, ajungi sa te ingrozesti”, a spus profesorul Oistein Svanes.
Cercetatorii au efectuat acest studiu pe 6000 de adulti, intr-o perioada de 20 de ani. Acestia au mai observat ca femeile care au meserii in care trebuie sa lucreze cu respectivele produse de curatenie respira ceva mai greu fata de cele care nu au de-a face atat de mult cu acele substante.
Totodata, oamenii de stiinta au subliniat si faptul ca e foarte important ca persoanele care folosesc produsele de curatenie regasite in comert sa nu inspire in mod direct vaporii acestora si sa apeleze la masti de protectie, care sa le acopere nasul si gura.

SURSA:ciao.ro(preluare dailymail.co.uk)

Trimiteti mai departe