Şedinţa extraordinară a CL Iaşi. Chirica a devenit liberal cu inima! În acte încă nu poate, că pierde mandatul!

Succes liberal nesperat în şedinţa Consiliului Local Iaşi de astăzi!
Jurnaliştii care au urmărit şedinţa, loco sau în faţa calculatorului, au avut parte de o surpriză de proporţii. Bugetul Iaşului a fost aprobat în unanimitate, iar amendamentele propuse de PNL Iaşi au trecut fără vreo împotrivire majoră. Liberalii nu s-au abţinut sau împotrivit. Pace şi prietenie! Vremurile în care primarul Mihai Chirica şi partidul său de pînă acum o lună, PSD, şi liberalii se miştocăreau de mama focului, se acuzau şi îşi turnau hîrdaie de rahat în cap unul altuia au trecut.Concordia generală este noul cuvînt de ordine în CL Iaşi. Interesul general a triumfat.
Un Chirica numai flori şi zîmbet nu a avut nici o obiecţie, cum ne-am obişnuit în trecut, la propunerile liberalilor. Ba mai mult, primarul independent al urbei noastre a cerut ca unele amendamente pe care liberalii ar fi dorit să le retragă să fie totuşi votate şi susţinute. Ne gîndim şi noi la ţărişoara noastră , ce Dumnezeu!

Ca impresie generală, zvonurile care îl dau pe Chirica la PNL prind ceva contur.Sigur, nu cu acte în regulă, că şi-ar pierde mandatul. Doar cu inima! Pierdantul nu poate fi decît Bodea.
Ce am mai remarcat:
1.Consilierii locali PSD votează ]n continuare ce propune Chirica de parcă primarul ar mai fi unul de al lor. Doar Boişteanu a mîrîit ceva la un amendament al PNL, dar, în final, l-a votat.
2. Chirica vrea să-şi asigura susţinerea tuturor în CL. A fost de acord şi cu propunerile celor de la PMP, ba chiar l-a băgat în seamă şi pe Postolache. Ce vreţi, la urma urmei ,un vot e un vot.
3.Gabriel Surdu a avut cîteva intervenţii în şedinţă, mai multe decît în cele 20 de luni de pînă acum. A fost clar că dorea să se remarce prin ceva. Presa consemnează şi se face imaginea! Înseamnă asta că el va fi viitorul viceprimar? Întrebăm doar.

Iar concluzia finală, foarte clară pentru toţi cei care au urmărit dezbaterile:PSD nu mai controlează nimic la Iaşi. Nici primăria, nici CL, nici măcar propriii consilieri!

Trimiteti mai departe