Cît de uniţi sîntem de Ziua Unirii?

Întrebarea din titlu nu este una pur retorică. Chiar şi în cele mai importante yile ale istoriei noastre rămînem împărţiţi pe căprării politice. Discursul de azi al preşedintelui CJ Iaşi Maricel Popa, a fost întîmpinat de o parte a publicului preyent, azi, în Piaţa Unirii din Iaşi cu huiduieli şi sloganuri şi lozinci dezaprobaoare. Un articol pe această preluat din comisaruldeiasi.ro.
‘Ar fi fost chiar culmea să nu avem parte şi de aşa ceva!
În zi presupusă a fi de mare sărbatoare, în care, cel puţin teoretic, ar trebui să lăsăm acasă certurile dintre noi şi să simţim toţi cam la fel, s-au găsit unii să politizeze evenimentul.Piaţa Unirii din Iaşi a fost, azi, scena tradiţionalelor huiduieli adresate, în ultima vreme, de cele mai revoluţionare şi vigilente elemente ale societăţii noastre oricărui social-democrat care are îndrăzneala să spună cîteva vorbe la un eveniment festiv, teoretic nepolitizat şi, deci, accesibil tuturor.
Chiar nu se putea face o pauză de o zi? Nu puteam fi pentru o zi doar români, urmând ca de mîine să facem ce ştim noi mai bine, adică să ne împărţim pe căprării ân funcţie de simpatiile şi antipatiile politice? Iar dacă , totuşi, existau din cei care strigatul zilnic a devenit parte din fiinţa lor, trebuiau neapărat să-şi demonstreze forţa bojocilor taman în Piaţa Unirii, la un eveniment cu mare încărcătură istorică? Nu se puteau duce în faţa sediului PSD să ţipe acolo cît poftesc, că doar ăla le este duşmanul declarat şi , credem noi, nu marele eveniment din 24 ianuarie 1859?
Trist! Păcat!’

Politica ne-a adus la aşa un grad de dezbinare încît nici de Ziua Unirii nu am putut face un armistiţiu! Fie el şi doar de 24 de ore!

Trimiteti mai departe